VRAAG MAAR RAAK

Kan ik jullie producten ook direct bij jullie bestellen?

Wij verkopen helaas niet rechtstreeks onze producten aan de consument. Onze producten zijn verkrijgbaar bij de supermarkt, groothandel of online.

Ik heb een leuk idee voor RAAK, waar kan ik dat delen met jullie?

Wat leuk! Wij staan altijd open voor leuke nieuwe ideeën. Je kunt hiervoor het beste ons contactformulier invullen. Daar kan je precies aangeven welke leuke ideeën je hebt voor RAAK! We zijn benieuwd.

Ik zie een van mijn favoriete smaak van RAAK niet staan op de productpagina, waar is deze smaak?

Bij RAAK proberen we constant nieuwe, lekkere smaken toe te voegen aan ons assortiment. Helaas betekent dat soms ook dat sommige smaken wegvallen. Als jouw favoriete smaak van de RAAK siroop, RAAK Gazeuse of RAAK Kindercola nou niet op de productpagina staat dan is deze smaak helaas uit ons assortiment. Gelukkig hebben we wel heel veel andere lekkere smaken. Heb je ze al allemaal geprobeerd?

Hoeveel smaken RAAK zijn er?

In totaal hebben wij 17 smaken RAAK siroop verdeeld over 9 Zero Sugar en 8 Regular siropen. Ook hebben we 4 verschillende smaken van onze RAAK Gazeuse en 1 RAAK Kindercola. Heb jij ze allemaal al geproefd?

Ik zie dat jullie ook RAAK siroop 5L cans hebben, waar verkopen jullie die?

Onze RAAK siroop 5L cans verkopen wij alleen via groothandels. Deze cans zijn ideaal om grote hoeveelheden limonade mee te maken! Je kan ook even een kijkje nemen op de zakelijke pagina, waar de groothandels worden vermeld, waar het wordt verkocht.

Mijn supermarkt heeft één van de RAAK varianten niet meer, wat nu?

Wij doen er bij RAAK alles aan om bij zoveel mogelijk supermarkten beschikbaar te zijn. Kun je jouw favoriete smaak nou niet meer vinden bij de supermarkt? Dan kun je dat aangeven bij de desbetreffende supermarkt, zodat zij daar ook van op de hoogte zijn. Hopelijk komt jouw favoriete smaak dan snel op het schap! Je kan ook even een kijkje nemen op de productpagina, waar bij elke variant de supermarktketen wordt vermeld, waar het wordt verkocht.

Waar zijn de varianten van RAAK te koop?

Al onze RAAK producten worden in veel supermarkten verkocht. Wij kunnen helaas niet op winkelniveau zien welke variant van RAAK siropen, RAAK Gazeuse of RAAK Kindercola exact bij de supermarkt wordt verkocht. Elke winkel kan soms net een ander assortiment hebben. Je kan op de productpagina zien, welke variant bij welke supermarktketen wordt verkocht.

Zitten er allergenen in de producten van RAAK?

De RAAK siroop, RAAK Gazeuse en RAAK Kindercola bevatten geen allergenen.

Worden er in de producten van RAAK dierlijke hulpstoffen gebruikt? Oftewel, zijn jullie producten vegan?

Alle soorten RAAK siroop, RAAK Gazeuse en de RAAK Kindercola zijn vegan. Er worden geen dierlijke hulpstoffen gebruikt, zoals bijvoorbeeld gelatine, bij de bereiding van de producten.

Bevatten de producten van RAAK lactose?

Alle RAAK siropen, RAAK Gazeuse en de RAAK Kindercola zijn lactosevrij en kunnen ook geen sporen van lactose of andere allergenen bevatten.

Zijn de producten van RAAK glutenvrij?

Alle RAAK Zero Sugar siropen, RAAK Gazeuse Zero Sugar en de RAAK Kindercola zijn glutenvrij. Er zijn geen ingrediënten aanwezig met tarwe als oorsprong. De RAAK Regular siropen worden gezoet d.m.v een glucose-fructosestroop wat als oorsprong afkomstig is van tarwe. De website van de coeliakievereniging spreekt in dit geval van ‘glutenarm’. Hetgeen door veel patiënten gebruikt kan worden.

Waar worden alle flessen van RAAK van gemaakt?

De flessen van RAAK siroop, RAAK Gazeuse en RAAK Kindercola worden allemaal gemaakt van PET.

Waarom zit er geen statiegeld op jullie flessen RAAK siroop?

Wij zijn bij RAAK voorstander van statiegeld en hopen dat er ook op onze flessen siroop uiteindelijk statiegeld komt. Om dit te realiseren moet de organisatie achter statiegeld, de systemen en de supermarkten hier ook bij aangesloten zijn. Nu is het zo dat de focus eerst ligt op het verminderen van zwerfafval. De volgende stap is om te kijken welke verpakkingen en verpakkingsvormen de volgende moeten zijn. Wij kunnen helaas niet vertellen wat hier de actuele status van is, omdat deze keuze niet enkel RAAK betreft. Op de RAAK Gazeuse en Kindercola zit wel gewoon statiegeld.

Bij welk afval moet ik de flessen van RAAK weggooien?

De flessen RAAK siroop kun je weggooien bij het PMD afval. Zo kan onze fles momenteel het beste worden gerecycled. Op de RAAK Gazeuse en RAAK Kindercola zit wel statiegeld. Dus die kun je gewoon inleveren bij de supermarkt.

Hoe moeten de producten van RAAK worden bewaard?

We adviseren altijd om de RAAK siropen, RAAK Gazeuse en RAAK Kindercola op een droge, koele en reukloze plek uit het zonlicht te bewaren.

Hoe lang zijn de producten van RAAK nog houdbaar na opening?

Na het openen kun je de RAAK siroop nog ongeveer 1 maand bewaren, mits gekoeld”. De RAAK Gazeuse en RAAK Kindercola adviseren we om na het openen direct te consumeren. Hier kan namelijk een verlies van koolzuur ontstaan.

Op de hoogte blijven van
al ons rake nieuws?

Check onze verrassende content op TikTok, Instagram en Facebook, volg RAAK en mis niks!

Hier moet je zijn

RAAK op TikTok

Duik in de bruisende wereld van RAAK op TikTok en volg al onze rake content. Van gekke smaakcombinaties tot leuke video’s, je vindt ze hier.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.